Followers

Saturday, May 21, 2011

kek spiderman



da lama buat kek ni..baru sempat di uplod..tiba2 pla ada idea mo buat kek spiderman  nie..



bule la peringkat kampung...



kek ni bagi ank jiran sebelah....


emmmm............

kek-kek



ini adalah bebrapa projek wat kek hari tu......he,he...meriahnya pisau..


faris dan fakri..beliur tuu...

ni kek keju coklat..bawa p opis hari tu....licinn.....


ni my kek tiramisu yang pertama..first time buat nii..nasib menjadi jugakk....terujaa oooo......he.he


yum....yumm




to my mck...

Sunday, May 15, 2011

kek junee




ini adalah kek tiramisu yang ndi order oleh june untuk ank buahnya hari tu...mula-mula tu dia mo design kek tu ala2 barbie..tpi kek ni x bule deco mcm tu..jadi taru la apa2 yang patut untuk kek ni..harap sukala ya june...



ma kasih a june kerana order...nasib baik sempat hantar d airport..musti orang heran ko bawa kek dalam k.terbang..he.he...
epi best day to Uzma.....

kek mck sarah


Ini adalah kek besday Su....kalo tengok patung tu..memang sesuai dengan tuanya...ni kek buttercream saja..last minit mck sarah order hari tu..kelam kabut juga...buat majlis besday dengan qaiyumm sekali....




selain tu buat cup cake..tpi cupcake ni buat guna adunan tiramisu..lepas tu, acuan tu nampak basahla..sebenarnya tiada idea mau deco cup cake tu..tpi d teray saja..(bilang urg sungai)..he.he,,

nampak meriah kek and cup cake nieeee...



yummmyyyyyy............

kek halimah



ni kek yang di order oleh halimah untuk besday budak2 pra sekolah di sekolahnya..


jadi pilihlah gambar sin chan and twetty.......


harap-harap diaorang berpuas hari............

kek order dia



Ini adalah kek saadiah..nama tema Dia'..he.he..tingq kerana order..tpi malangnya kek tiramisu ni kureng menjadi......kesilapan teknikal...






pada mulanya mau gunakan teknik lain..tpi rupanya tak menjadi......



tapi sekurang-kurangnya tirmaisu tu menjadi..cuba dari segi deco..agak kureengg...




tapi kek ni menjadi terlalu manis..sebab letak buttercream lagi di atas kek tu..



apa pun..practice make perfect.....

tiramisu & upin dan ipin



kali ni buat kek tiramisu...saja mo buat untuk santapan sendiri....



buah ceri d atas tu husbent yang letak..kasi meriah katanya...


lepas tu buat kek fresh cream..letak coklat butir dalam tu...kira ok jugak..lepas tu taru gambor upin dan ipin.....senyum saja c zuhdi tengok ini gmbr..fabrit kartun nya ni....



tapi ni gambar hari raya..patutnya buat time rayooo..he..he



oke..siapp................................yumyy...........yummyyy..

lebihan krim untuk cupcake


hentam sajala labuuu......

kek percubaa..kastard perisa coklat..


hari tu cuba-cuba buat kek kut resepi buku yang dibeli hari tu..alhamdulillah..menjadi juga. tapi ini adalah kek buat kali pertama dan trakhir..bukan apa, mi cuba resepi lain lagi..tapi memang teringin buat lagi..tapi nantilah..sekarang agak bizi..byk betul kerja mo dibuat...



kek ni nda sempat mau makan pun..abang bawa p sekolah..takut jugak kena komen x sedap..tapi alhamdulillahh..bulehla diterima oleh guru-guru ..ma kasih ya sudi makan kek....


ok..ni sebelum masak kek tu..masih dalam acuan......tapi acuanb bulat tu saja.....




There was an error in this gadget