Followers

Sunday, February 16, 2014

Order my frenz..Haliza

Assalamualaikum..



sudah lama nda mencoret2 di blog yang agak suram ni..he.he..sebenarnya banyak benda mo di stori...tapi kalo sudah lama, macam malas mo buat entry2 seterusnya...idea dan mood hilang..pluss malas lagi..

baru-baru ni my frenz liza order cupcake untuk disedakahkan sempena membersihkan tanah perkuburan di kawasan perkuburan ayahandanya yang tercinta...plan asal, buat cupcake 50 bijik..tapi memandangkan jarak yang jauh, macam payah pulak packing cupcake2 tu..so atas persetujuan my prenz, order ditukar kepada tiramisu






mini...alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar, mini tiramisu tu selamat diambil oleh adiknya...


oke lepas tu, dalam minggu ni liza order lagi kek..frescream untuk besday hasbent dia dan 50 cupcake...oke kali ni, suda tau packing cupcake tu macamana..senang mo dibawa. walaupun packing nya ndala berapa cantik..pakai kontena kecik2 ja....dan akhirnya dapat siap jugak order pada pukul 3 am..he.he..bisuk kerja weii....hi.hi..memang penat, tapi bila sudah siap, lega betul..hati gumbira.he.he..nda taula yang mengorder..ha.haa,,,kadang-kadang terpikir jugak, baru order gini macam payah betul mo siapkan..tapi sebenarnya ni sebagai latihan untuk memantapkan lagi kemahiran ...



malam ni liza akan ambil ordernya..tapi belum tau lagi mo jumpa dimana...nila kan, susah kalo teda premis sendiri..rumah pun agak jauh dari jalan besar...jadi agak payah jugak costumer mo ambil order mereka..selalu bawa p opis atau jumpa d mana-mana atau hantarla p rumah...

ok itu sajala catatan untuk kali ni..terima kasih liza atas order yang kesekian kalinya..juga sebagai juri dan pengritik tetap..he.he,..ma kasih ya...kritikanmu amat berguna untuk panduan ku dimasa hadapan...
tq..

There was an error in this gadget