Followers

Friday, June 17, 2011

kek barbie doll june



ini adalah kek yang di order oleh Jun untuk kali ke 2..ma kasih banyak-banyak aaa..
kek ni untuk ank buahnya yang bercuti di kampung..
mesti meriah kumpul ramai-ramai. kek ni khas untuk gegirl..

yang ni pulak untuk budak2 lelaki....harap-harap puas hatila hendaknya....ni semua kek spoge cake + buttercream..









close up cket....

kelas kek steambuttercream





ini adalah kelas kek steambuttercream..best jgk kelas ni..mcm2 ilmu baru yg diperolehi..bunga pn ada 4 jenis yg sifu ajar...



ni tmbh2 sendiri deco kek..cuba2 jak baaa....



kek ni sudah selamat pos ke kampung..kalo di rumah, kompom nda habis..












ni time tunggu turn untuk letak buttercream atas kek..





antara peserta yg mengikuti kelas....





seriusnya ....he..hee





tadaaa.............AKHIRNYA...

Friday, June 3, 2011

macarroonn..percubaan..percubaan..



mula-mula orang tengok buat macaroon ni dalam tv..sukanya tengok..meriah warna-warna yang digunakan..jadi teringinla buat sendiri..bahan-bahan pun biasa-biasa saja..
oh ya..macaroon ni kalo x silap from frech..
rasany?entahla...memang manisla..rasa mcm leamk2 jugk sebab ada almond..



ni yang aku buat di rumah..memang tak menjadi..entah hapa-hapala..rasanya resepi sudah betul..cuma teknik tu yang salah mungkin....



kalo tengok dalam tv and internet, mcm senang..tapi susah jugak rupanya..




akhirnya..inila macarroon yang terhasil..ha..haa..hangus terbakar!..mcm lagu kak ziana pulak...dibawah ni adalah gambar macaroon yang sebenar..BAEK PUNYA...entah bila la dpt buat mcm ni....


There was an error in this gadget