Followers

Saturday, December 4, 2010

kek order (su dan Nor)

kek Su dan Nor..hepi bestday ......ni kek guna fresh cream..tulisan nama tu, memang nda cantek langsung..tangan ni masih keras..masih banyak latihan perlu buat ni....



kek mek Su


emmmm............

menjadi juga menjadi keknya...






biskut raya

assalamualaikum...
ini adalah biskut yang di buat time raya 2010...biskut confleks..ambil resepi daripada internet..bulelah..percubaan pertamaa. sudah lama nda buat biskut2 macam nie..

proses membakar biskut...




Tuesday, October 12, 2010

kek di kampung


ini adalah gambar kek yang di ambil semasa d kampung.

tidak menjadi bunga tu, kehabisan buttercream.


ni semasa di rumah.


c nuru dengan aksinya.


bunga ros ni jadi bunga kantan.he.he..

sedap jugak kek nie.he.he
pandangan atas

kek ketupat 2


ini adalah jamuan tingkat 2 yang diadakan pada 28 hb september.memang meriah.

ini adalah antara desert jamuan yang disediakan oleh kakitangan di tingkat 2.



em.kek ni saja buat.sekarang memang excited buat kek. deco nya tu, hentam saja. ikut keringanan tangan. cantik atau tidak, itu belakang cerita.penting senang-senang hati..he.he

potong janga tak potong


sila-sila


terima kasih kerana membaca...

kek ketupat 1



assalamualaikum..ini adalah kek percubaan yang ke...??, tidak ingat sudah.kek ni suruh abang bawa ke sekolah..saja-saja cuba bentuk lain. warna nya macam lucu jugak. warna terang gitu.


kek ni dibuat sempena jamuan makan-makan di penghujung raya. kira ok jugak la.


ni time excited ambil gambar. meriah warna gitu.


yum-yum

Monday, October 4, 2010

projek 4..my sponge cake

ini adalah percubaan pertama membuat kek span selepas kelas hari tu..ingatkan tidak menjadi..tapi alhamdulillah..menjadi jugak akhirnya.


kira ok jugklah. lepas tu bawa p office. makan2 dengan kawan-kawan office.




bunga ros yang dibuat memang tidak begitu menjadi. krim tu lembut pulak. jadi bunga tu pun tidak berapa kembang.








nilah wajah kek tu sebelum di imake-up..setelah ke siap.. memang timbul perasaan gumbira and bangga betulll...sebab dpt juga siapkan kek ni.mcm nda pecaya...alhamdulillah.(walaupun bida;)..he.hee..tmbah semangat mo membuat kek lagi..step by step la belajar....


ingatkan mau buat cup cake. tpi belum sempat buat, sudah habis kek tu.

dadih freshcream


salam..ini adalah projek sampingan selain buat kek. ni adalah dadih plus freshcream..memang sedap dadih nie..kali ni dadih perasa keladi.


memang senang saja buat dadih nie. beli dadih dalam paket. masak ikut arahan saja dalam pembungkus tu. gerenti menjadi. lepas letak dadih, bolehlah letak buah ke, oh ya sebelum tu, lapisan bawah sekali boleh letak biskut yang dihancurkan. ini kalu mo tambah rasalah.

lepas tu, baru letak freshcream diatasnya.buatlah hiasan guna freshcream tu, menarik sikit. lepas tu baru letak buah.


inilah hasilnya....


selamat menjamu selera

Tuesday, September 28, 2010

kelas kek Di annes Cooking

Assalamulaikaum..pada 26 hb yang lalu, telah mengikuti kelas membuat kek. ini adalah kelas pertama yang aku hadiri. memang best ikut kelas ni. walaupun pada mulanya rasa kekok, sebab tiada kawan, tapi oklah tu.
kelas yang dihadiri ini adalah kelas membuat kek doll barbie dan kek basket flower. pada mulanya memang keras tangan nk buat bentuk yg d ajar oleh chef..tapi alhamdulillah, dah cuba bolahlah sikit-sikit. ni adalah beberapa gambar yang sempat d ambil semasa kelas diadakan.


seramai 9 orang peserta yang mengikuti kelas ni. yuran bayaran sebanyak rm 180. pastu kena beli beberapa peralatan lain. seperti patung barbie tu. kelas bermula pada pukul 9.00 pagi. rehat pukul 12.15. kemudain sambung pukul 1.00 semula.



ni adalah kek basket flower. peserta diajar membuat bunga ros. bunga yang dibuat sendiri macam tidak menjadi. tapi untuk permulaan, kira oklah mungkin.






sempat berposing kejap. Insya Allah kalau ada kelas lagi, mo joint. tapi kena kumpul uwang dulu..ya ongkosnya agak mahal ya...he.he




terima kasih kerana membaca..
There was an error in this gadget