Followers

Tuesday, February 21, 2012

sekadar catatan..





assalamualaikum..sudah lama tidak update my blog nie..kesibukan yang melanda disamping kemalasan untuk menaip menyebabkan blog ini tebiar beberapa ketika...sebenarnya banyak lagi entry yang belum dikemaskini dan di publish..tunggula kalo senang2 nanti..


sebenarnya tiada stori jugak yang ingin di kongsikan...sekadar catatan creta-criti saja...sekarang ni agak kurang tempahan kek...bukan tidak ada yang order, tapi kadang2, time kek tu diperlukan, time tu balik kampung la.ada program lain la...dan kadang2 masalah untuk menyimpan kek-kek yang telah di buat.



di rumah my esbok, kecik saja..jadi memang payah untuk ambil tempahan banyak...hari tu terpaksa tolak order kawan kerana tiada tempat penyimpanan..jadi fikir punya fikir, memang kena cari jugakla esbok yang besar sikit..tapi masalahnya pula, mo letak di mana??waduh rumahnya kecik aja..dapur pn sempit maa.....ingat mo tunggu rumah baru siap..tpi khabar2 mo dapatkan kunci pun langsung tiada kedengaran....tunggu..tngguuuu..sabaarrrrrrrr.........arrrrrrr


hari tu berkunjung di sebuah kedai menjual peralatan bakery di batu 5....memang best kalo berkunjung ke situ..walaupun nda membeli, baa cuci2 mata saja ba..sambil2 tu tanya2 harga..bule la bajet sikit2 untuk pembelian pada masa akan datang..Insya Allah....pekerja tu tanya.."kak buka kedai ka?'...."he..he..nda la..bisnis kecik2 ja d rumah, tapi manalah tau bukak kedai pada masa akan datang"...aminnnnn....



perancangan pada masa akan datang tu, memangla mo bukak kedai bakery..sebabnya???pertama memang minat..tapi yang penting, di sandakan ni memang kurang betul pengusaha bumiputera Muslim yang mengusahakan kedai kek....sekurang2nya kita masih dapat menjaga syariat... benda kecil yang selalu dipandang remeh ialah penggunaan telur...kalao di kedai bukan muslim, adakah telur2 untuk buak kek, pastry tu kena basuh dulu??rasanya mcm tidak......main masuk saja tu......namapk macam remeh..tpi impaknya....he..he..mcm ustazah sikit..


sekarang tengah fikir2 step seterusnya untuk meneruskan perniagaan...sebenarnya banyak yang perlu dibuat..tapi step by step la kunuk....ok itu sajala catatan kali ini ..sekadar coretan............



wassalam........




























No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget