Followers

Thursday, December 6, 2012

my first wedding cake

Assalamualaikum:

Sudah lama nda meng up date my blog..kesibukan yang melanda sama masalah utama MALAS….kali ni hanya mau share story about my first wedding cakes…

Nilah kali pertama aku membuat kek perkahwinan..kek ni di order oleh seorang sahabat yang berkahwin bulan November 2012 baru-baru ni….memang excited juga mo buat kek yang di order..tapi dalam hati memang macam nda kompiden jugak..yalah sudahla amator saja…ni buat kek kahwin  lagi..ada jugak org lain pernah order kek kahwin, tapi disebabakan masalah oven kecik, my esbok pun hanya saiz16’ saja boleh muat.tu pun kek round..kalo square, kompom nda muat.

Kalo tengok order sahabat ni, macam senang jugak..tpi macam yang di katakana tadi, kalo amatur ni, memanglah payoh sikit..he.he.

Ok kek yang di order ni, kiranya 3 tingkatlah . ‘main cake’ sahabat ni mau kek frescream+fruits, dua kek lagi tu, kek pandan and kopi + buttercream. Setiap kek lingkungan dalam 3kg gitu…memang banyak pengalaman juga buat kek ni. Terutama kek frescream….kalo whipped cream tu nda kena kasi kembang dengan sebaiknya, memang payah untuk dibentuk…..dan inilah masalah yang aku hadapi….dua kotak whipped cream tu, langsung nda kembang..cair adalah..ni berkaitan dengan masalah whisker ku yang rosak ba…ble juga manual, tpi naaa penat ba…nasib ada lagi setengah kotak whipped cream tu..itulah penyelamat…memang mo keluar air mata jugakla…hi.hi

Ok itu settle sudah..tpi tentang design lagi..pikir punya piker..naa inilah yang dapat aku imagine kan….hari tu sahabat tu memang ada bagi tinguk gmbr kek..cantek kek tu..simple saja..tpi mcm pyh jugak mo buat…last2 nda jdi buat mcm kek tu.Cuma warna tema sajala yang dapat dipenuhi.maaap ya buu…

Ok..ni sajalah gambar yang dapat di sisipkan….buat pengantin baru….selamat pengantin baru..semoga berkekalan sehingga akhir hayat..aminnnn…………………….

nilah gmbr yang sempat diabadikan........time majlis tu, nda dapat ambil.sebab nda dapat pula menghadiri majlis tu.......ada perkara yang tidak dapat dielakkan..




Add caption


Apa pun...semoga majlisnya berjalan dengan lancar..aminnn



.................................................................!!!!

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget