Followers

Sunday, March 24, 2013

coretan bulan yang sibuk

Assalamualaikumm..

syukur kehadrat Allah S.W.T...kerana masih dapat bernafas sehingga ke hari ni....syukur alhamdulillah juga atas rezeki yang dilimpahkan sehingga ke hari ini....

alhamdulillah, sejak akhir2 ini, tempahan kek ada peningkatan..selepas buat promosi sikit2..edar pamplet gan kawan2 di opis, ada juga hasilnya....

kawan2 bekas satu sekolah dulu pun turut memberikan sokongan..mcm kawan ni (kak Mar - inteprem sikit).. sudah  pernah order kek kahwin hari tu, buat re-order lagi untuk majlis perkahwinan adiknya..Alhamdulillah kek tersebut telah berjaya disiapkan seperti yang dijadualkan..harap2 design yang dibuat tu dapat memuaskan hati ya...setakat itu saja kemampuan yang bule aku buat..mmg perlu banyak  belajar  lagii...

sepanjang membuat kek kahwin ni, ada jugala masalah2 kecil yang dihadapi..memang betulalah..kalo kita suka mencuba sesuatu idea yg baru, macam2 pengalaman yang akan kita perolehi dan ianya amat berguna dimasa hdapan....

mcm kek kahwin yg baru di buat ni, adalah beberapa masalah teknikal yang timbul...terpaksa pikir jgala solution nya..tapi alhamdulillah...masalah bule disettel kan...(haa..versi campur2 kunuk)..

memang semua kerja yang kita buat ada cabaranya..dalam bidang ni cabaranya...mungkin tentang masa lah..sejak menceburkan dalam bidang ni, selalu tidur dalam pukul 1-2 pagi..mmg sudah rutin..kalo dapat tempahan time kerja, kadang tidur dalam 2 atau 3 jam saja..terpaksa siapkan juga..sebab esoknya suda kerja..jadi kek akan dihantar pada malam esoknya.atau bawa p opis (kalau tempahan kawan2 opis). kalo suda kurang tidur ni, naa..datangla migrainya...tepaksala telan ubat sekali sekala...

kadang2 masa mo buat kek ni, datang malas tahap dewa...tpi kalo ingat balik komitmen tu..berusaha juga siapkan..lagipun orang kuat merangkap penasihat kanan selalu bagi nasihat dan dorongan (siapa lagi kalo bukan my abe)..he.hee..

lepas buat decoration cake, penat akan hilang serta merta (kalo kek tu cantiklah deconya)..tpi kalo kek tu mcam kureengg saja deconya,eemm mcm susah hati..takut nanti cosutmer complain..tpi biasanya, mana2 costumer yg order, aku selalu minta feedback balik..suruhla dorang komen2 apa yang patut...costumer aku ni kawan2 juga...tpi org luar pun ada jugak..

ok itu sajala catatan kali ni..ni gmbr kek kahwin yg dibuat baru2 ni..versi white n orange...filling perisa manggo gitu.(atas permintaan kak mar)..


selamat pengantin baru

based

tengah
wassalam...

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget