Followers

Monday, April 4, 2011

buat buttercream









BAHAN BUTTER CREAM


Bahan untuk sirap:

BAHAN A

Gula - 1250gm

Air - 500gm

Fresh lemon - ½ biji


BAHAN B


Bahan butter cream


Creamwell - 1250gm


Margerine - 400gm


Sugar sirap - 480gm (hasil daripada bahan A tadi)


CARA-CARA:

1. Sebatikan semua bahan A. masakan di atas api, sehingga gula cair dan warna keperang-perangan. Biarkan sehingga sejuk.

2. pukul bahan B sehingga kembang dan sebati.apabila telah kembang, masukan sugar sirap(ini daripada bahan A tadi) tuggu sejuk, baru masukkan dalam adunan B tadi.pukul lagi 5-8 minit.

siap.dah boleh digunakkan.boleh letak warna ikut kesenangan di hati..he.he
(SELAMAT MENCUBA)

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget