Followers

Monday, August 16, 2010

projek 1

Assalamualaikum..

ini adalah projek pertama menyiapkan kek Hafiy Zuhdi...baru nak belajar-belajar bagaimana untuk mendeco kek..kali ni buat kek coklat..then topping pula hanya beli dikedai..ingat nak buat krim..tapi percubaan pertama ni tak menjadi....entah apa kejadian..salah resepi..kan memang jahil tahap ultramen..he.he...sebelum tu, ada jugak beli nozzel untuk deco kek nie..main beli saja..saiznya tidak pasti...setakat ni, baru ada 4 jenis nozzel yang saiznya..bulelah kalo baru permulaan tu..bunga tu pun beli saja..belum try lagi buat bunga gan krim/ising..Insya Allah..step by step..sebenarnya mau jugak mengikuti sebarang kursus or class..tpi mungkin dah terlepas..yalah, masa tu belum terfikir lagi mo join sebarang kelas....


tapi Insya Allah, kalo ada kesempatan masa dan rezeki (fulusla tu)..join jugk kelas buat membuat kek ni..sebenarnya bukan mau belajar kek saja..tapi buat roti jugak...
masa buat kek ni, memang bersemangat betul....tapi hasilnya..nilaila sendiri..memang masih banyak kesilapan..habuk2 kek tu masih belum dapat cover dengan krim...tangan tu belum lembut lagii....tapi oklah tuuu...masih banyak peralatan yang kurang..cuma sikit2lah dulu..belum ada modal...
emm..rasa kek ni, sedap jugakk ..bule laa......rasa mcm kek jgk...



p/s: kalo tengok2 balik..'dangdut kek nie'..kaler pul pla...he.he..

terima kasih kerana membaca..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget