Followers

Saturday, July 9, 2011

Kek Atuk n Naqib...

ini adalah projek ku pada bulan ini...ada tempahan kek dari mck sauda untu my kazen naqib.. and kek sponsor untuk atuk...dalam perancangan awal..kek naqib tu mau buat mcm kek 3d la..tpi last minit, terfikir pula buat kek naruto..naruto?????he..he,,mcm bukan kartun naruto saja...sepupunya kut..he..hee


ini first time guna teknik edibile image..masa mula2 blajar buat kek, selalu survey2 blog kek orang lain..teruja tengok kek diaorang cantek2 belaka...lagi teruja tengok bila ada kek guna edible image..jadi aku yang memang buta kayu ni pasal kek, p la cari info pasal edible image ..alhamdulillah..skrg da tau...tapi maslahyna, d sabah ni, mcm tiada pla org print untuk edible image nie...jadi inilah kelebihan perniagaan on line...

akhirnya, terjumpala web sorang hamba Allah ni.. ni....harga yang ditawarkan memang ok jugak berbanding dengan penjual yang lain..servis pun okla setakat ni..harap2 okla..sebab lepas ni mungkin akan berurusan banyak kali..


mau dijadikan cerita..ingat time majlis kenduri nanti dapat balik kampung..seterusnya membawa kek-kek ni balik kampung..tapi abe kena p sekolah pula hari sabtu..ada progrm ..so nda dapatla balik..dalam perancgan, mau kirim saja dengan makcik sauda..plan da cantek..tpi dorang balik subuh..kek belum deco lagi pun...adusss..gimana ya??

akhirnya..kek siap kul 12 lebih tengah malam..dan tanpa membuang masa..malam tu jugak hantor kek ke rumah mck sauda..dipendek kan stori, pukul 1 pagila dapat hantar..he..he..meriah..memang meriah..




apa pun, akhirnya kek tu sampai juga di kampung....alhamdulillah..cuma kemeriahan diaorang dalam majlis dikampung, tidak dapat di rasai....pasal gambar kartun kek naqiy saja buat..sepatutnya, kena lukis dulu guna coklat yang dicairkan..agak2 pekat, masukkan dalam piping beg..naa lukisla..baru tekap atas kek..tpi mau jalan mudah kan..lagipun masa agak suntuk..buatla mana yang termampu..jadi, inila hasilnya....harap2 dorang sukala...ok itu saja catatan kali ni..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget